NixGames 2012 met een nieuwe discipline

Dit is hét evenement in Zeeland als je van watersporten houdt! Een combinatie van kitesurfen, golfsurfen, kayakken, S.U.P.-en nu nu voor het eerst skimboarden in 1 weekend; wat wil je nog meer… Op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei 2012 kun je clinics volgen van deze watersporten en ook is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijd en om nieuwe 2012 materialen te testen. De nadruk ligt op het kennismaken met de mogelijkheden op watersportgebied die er op dit strand geboden worden. Zowel jeugd als volwassenen die mee doen aan dit evenement zullen aan hun trekken komen!


Clinics (Vol is vol)

Ben je geïnteresseerd in één en of meer van de genoemde watersporten, schrijf je online in vóór 10 mei. Schrijf je op tijd in want vol is vol Het is mogelijk om 1 of 2 clinics per dag te volgen.. Voor aanvang van de clinic krijg je uitleg over het verloop van de dag/ het weekend en krijg je een wetsuit te leen. Vervolgens volg je de clinic die ongeveer 1,5 uur duurt. Hierna is er een lunch (inbegrepen in de prijs) waarna de volgende clinic van 1,5 uur op het programma staat. Degenen die clinics volgen, zijn dus van 11.00 uur tot 14.30 uur bezig met de door hen gekozen watersporten. Omdat het hier gaat om buitensporten, zijn we afhankelijk van het weer. Er is geen garantie dat alle clinics kunnen worden verzorgd. Bij te veel of te weinig wind, golven of bij regen kan door de organisatie worden besloten om (bepaalde) clinics niet door te laten gaan. We zullen er alles aan doen om in zo’n geval een passend alternatief te bieden en brengen je daarvan z.s.m. op de hoogte.


Wedstrijd

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn er verschillende wedstrijdvormen mogelijk. Met veel wind zal de nadruk gelegd worden op het kitesurfen. Met minder wind wordt een combinatie gezocht tussen kitesurfen, kayaking en surfing/stand up paddling. Bij weinig tot geen wind (en eventueel golven) ligt de nadruk op kayaking en surfing/stand up paddling en skimboarden. Wanneer de omstandigheden optimaal zijn zal er een Expression Session gehouden worden. Dit houdt in dat iedere discipline 30 minuten de tijd krijgt om al zijn beste tricks te laten zien. Iedere ochtend om 10:00 is bekend welke type wedstrijd het gaat worden, dit is in overleg gegaan met wedstrijdleiding en de strandwacht. Deelnemers voor de wedstrijd kunnen zich voorafgaand aan het evenement inschrijven op de website van www.Nixboards.nl en www.sportshopdomburg.nl. Er is ook een mogelijkheid om ’s midddags in te schrijven op het strand bij de infostand. Inschrijven kan vanaf 14.00 uur. Tijdens de skippermeeting wordt alles inhoudelijk uitgelegd aan de deelnemers.

Schrijf je NU in voor de NixGames in 2012!

Mede mogelijk gemaakt door:

www.NiXschool.nl
www.sportshop.nl
www.Noordduine.com
www.quiksilver.be


Laatste Blogposts

Jaar van het water

26-04-12

Lees verder >>

NIXgames in de Badkoerier

23-04-12

Tekst in de badkoerier

Lees verder >>

Flyer NiXgames 2012 online

05-04-12

Lees verder >>

NixGames 2011

02-05-11

NixGames 2011

Lees verder >>