Disciplines

Kitesurfen

Kitesurfen is op dit moment de snelst groeiende watersport in Nederland. D.m.v. een vlieger en een board kun je je over het water bewegen. De relatief eenvoudige manier om deze spectaculaire sport snel onder de knie te krijgen is door kitesurfles te nemen. Een volledige les kost behoorlijk veel geld. Volg daarom eerst een clinic tijdens de NiX games, zodat je al snel een indruk hebt van wat de sport precies inhoudt. Je zult versteld staan van de snelle leercurve die je doormaakt als je door één van onze goed opgeleide en enthousiaste instructeurs de basisprincipes van het kitesurfen bijgebracht krijgt. Na de clinic snak je naar meer! Schrijf je op tijd in, want vol is vol…

De ochtend staat in het teken van ‘ kennismaken met de sport’. In de middag worden er door de beste nationale en internationale sporters demonstraties gegeven in de vorm van een ‘Expression Session’. Dit houdt in dat er binnen een bepaalde tijd door alle deelnemers alles uit de kast wordt gehaald om zo veel mogelijk indruk te maken op de jury.

Surfen

Golfsurfen is de oudste en leukste watersport die je maar kunt bedenken. De eenvoud van met een board jezelf door de golven bewegen is ‘ weergaloos’. Om kennis te maken met deze sport kun je tijdens de NiX games clinics volgen. De clinics worden gegeven door instructeurs van Sportshop Domburg die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd in Engeland.

De ochtend staat in het teken van ‘ kennismaken met de sport’. In de middag worden er door de beste nationale en internationale sporters demonstraties gegeven in de vorm van een ‘ Expression Session’. Dit houdt in dat er binnen een bepaalde tijd door alle deelnemers alles uit de kast wordt gehaald om zo veel mogelijk indruk te maken op de jury.

Kayakken

Kayakken is hot. Zeker als je deze sport in de branding van de Noordzee beoefent. De combinatie van controle van je kayak en gebruik maken van de golven in de branding is een ultiem gevoel dat iedereen een keer meegemaakt moet hebben.
Tijdens het evenement krijg je de mogelijkheid om zelf in een kayak in de branding te peddelen en leer je hoe je kunt manoeuvreren.

Stand up paddle surfing (S.U.P.-en)

In de volksmond ook wel ‘suppen’ genoemd. Deze vernieuwde versie van surfen is sinds kort over komen waaien uit de Verenigde Staten. Het is een combinatie van golfsurfen en kayakken. Je staat op een oversized surfboard met een padlle in je handen. Het is een verfijning van het golfsurfen waarin balans en lenigheid een belangrijke rol spelen. Een groot voordeel is dat het beoefenen van deze sport minder weersafhankelijk is.

Skimboarden

Vanwege het geweldige animo van vorig jaar en het verzoek van diverse deelnemers  om skimboard les te kunnen krijgen is dit jaar deze discipline toegevoegd. Skimboarden doe je  door middel van het gooien van een flinterdun boardje langs de watervloedlijn. In het begin is het wat onwennig maar al snel haal je de coolste capriolen uit.


Laatste Blogposts

Jaar van het water

26-04-12

Lees verder >>

NIXgames in de Badkoerier

23-04-12

Tekst in de badkoerier

Lees verder >>

Flyer NiXgames 2012 online

05-04-12

Lees verder >>

NixGames 2011

02-05-11

NixGames 2011

Lees verder >>